Ophef rondom The Voice Of Holland na aflevering van BOOS.

Al vaker is onderzoek gedaan naar ongewenste intimiteiten die zich bij The Voice of Holland zouden afspelen. Niemand durfde zich hierover uit te spreken en bewijs bleef dan ook altijd uit. Je kunt je afvragen of het niet verstandig was geweest als er overal camera’s met een micro SD kaart hadden gehangen die beeld en geluid konden opnemen. Dan weet je tenslotte zeker wat er zich af heeft gespeeld. Lees je micro SD kaart uit en de feiten liggen direct op tafel.

The Voice of Holland

BOOS heeft een aflevering gemaakt rondom de vermeende ongewenste intimiteiten bij The Voice Of Holland

Wat is het verhaal? Het programma BOOS van BNN VARA heeft maandenlang extensief onderzoek gedaan naar vermeende ongewenste intimiteiten die zich bij de talentenshow zouden afspelen. Het zou gaan om enorm misbruik van machtsposities om in contact te komen met jonge, vrouwelijke deelnemers van de show. Er zouden onder andere veel ongewenste opmerkingen zijn gemaakt, zowel verbaal als via WhatsApp. De micro SD kaarten van verschillende deelnemers staan vol met WhatsApp gesprekken met verschillende leden van regie/jury die niet bepaald over muziek gaan.

Het doel van Tim Hofman en zijn programma is om de problemen binnen de show aan het licht te brengen en de slachtoffers te laten inzien dat zij niet bang hoeven te zijn om over hun ervaringen te spreken. Inmiddels zijn er ook tientallen aangiftes van aanranding, verkrachting en anderzijds ongewenste intimiteiten gedaan bij de politie.

Hoor en wederhoor

Met de juiste beveiligingscamera's met een micro SD kaart lagen de feiten direct op tafel

De vermeende gebeurtenissen zijn erg schadelijk voor het imago van The Voice maar zeker ook voor Talpa Entertainment. Met het aantal e-mails dat er nu bij John de Mol binnenkomt van de pers zal hij waarschijnlijk een extra grote micro SD kaart in zijn smartphone moeten plaatsen! Iedereen wil natuurlijk weten hoe het kan dat, als de verhalen van de vermeende slachtoffers op waarheid berusten, Talpa Entertainment dit als bedrijf zo lang heeft kunnen laten gebeuren. De schaal waarop dit heeft plaatsgevonden alsmede het tijdsbestek is immers erg groot. Er wordt dan ook gespeculeerd dat dit tussen bepaalde personen onderling een en ander opzettelijk in de doofpot is gestopt. Zolang er wordt ontkend en de feiten over de vermeende ongewenste intimiteiten niet bekend zijn, kunnen er nog geen conclusies worden getrokken.

Oplossingen: Hoe nu verder?

Een spycamera met een micro SD kaart van SanDisk kan alle momenten opslaan.

Door de beschuldigingen is het op dit moment voor The Voice of Holland niet mogelijk om de productie voort te zetten. Dit is jammer voor de deelnemers, maar het is niet meer dan begrijpelijk. Kan Talpa Entertainment deze talentenshow nog terug op de rails krijgen? Wellicht is het een goed idee om camera’s op te hangen. Als iedereen op de hoogte is dat er in elke hoek wordt opgenomen, zal er niet zo snel een ongewenste opmerking of aanraking plaatsvinden. Ook is het een mogelijkheid bij de vermeende daders spycams te plaatsen. Zo kan er achterhaald worden of er achter de schermen inderdaad onjuist gedrag wordt vertoond.

Als Talpa Entertainment camera’s gaat ophangen, dan is het belangrijk dat hier geschikte micro SD kaarten in worden geplaatst. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat belangrijk bewijsmateriaal verloren gaat! Het is dan ook aan te raden om voor een betrouwbaar A-merk te gaan. Zo zijn micro SD kaarten als de SanDisk Extreme Pro en de Samsung Pro Plus zeer goed geschikt.

Conclusie

BOOS heeft een aflevering gemaakt over The Voice Of Holland

De aflevering van BOOS heeft veel teweeggebracht. The Voice of Holland zal voorlopig niet op TV verschijnen. Hoe de toekomst voor de show, de vermeende daders en de vermeende slachtoffers eruit zal zien, is nog onduidelijk. Verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen. We kunnen alleen maar hopen dat ongewenste intimiteiten en machtsmisbruik verleden tijd zullen zijn en dat voortaan alles op beeld wordt vastgelegd, zodat alle feiten op micro SD kaarten worden opgeslagen.